GESCHIEDENIS VAN HOME- EN GAMECOMPUTERS


  

 

 

 

   Navigator

Verzameling
Te ruil
Speel games
Contact
Gastenboek
Site Info
In English

 


Bekijk de resultaten van de laatste peiling: hoeveel computerspellen heb jij? (3127 stemmen)

 


 

 

Geschiedenis van home- en gamecomputers - welkom!

WIE, WAT EN HOE?

Het is altijd prettig om te weten wat de bedoeling van een site is en wie er achter zit, dus bij deze.

Ik ben Erik Klooster uit Utrecht. Geboren in 1968 en dus een puber tijdens de stormachtige opkomst van de home- en gamecomputers en de geboorte van vrienden als Pac-Man en vijanden als Space Invaders. Vele, vele uren hebben zij opgeslokt.

 


En ook nu slokken zij weer vele uren op. Uit nostalgische overwegingen ben ik begonnen een verzameling aan te leggen van home- en gamecomputers en van computerspellen van destijds. En omdat ik na mijn avonturen met Pac-Man geschiedenis ging studeren en tegenwoordig als journalist werk, vind ik het leuk om de geschiedenis van het '8-bit-tijdperk' op 'papier' te zetten. Waarvan deze website het resultaat is.

Steeds komt er weer een hoofdstuk bij. Bij het schrijven maak ik gebruik van zoveel mogelijk bronnen, in de hoop een betrouwbaar beeld te schetsen. Als je zelf interessante informatie hebt, aanvullingen of correcties, dan kun je me altijd mailen.

 

Deze site doorsturen aan een vriend

 

 

 

   Nieuws

Speel online games op deze site en registreer je naam en highscore. Haal je hart op aan de klassiekers Pac-Man, Space Invaders, Asteroids en Snake. Gratis en je hoeft ze niet te downloaden: ze zijn direct op het scherm te spelen. In de oorspronkelijke versies. Veel plezier!

 

 

 

 

Geschiedenis van home- en gamecomputers, Erik Klooster, Nederland

 

 
Deze site doet met vier computers mee aan het Cancer Research Project, waarvoor wereldwijd al 1,5 miljoen mensen computertijd beschikbaar stellen. Sluit je aan bij ons team: Mrs. Dynamite. Heel erg bedankt!